Beskrivelse

Denne Amarone er fremstillet på druerne 60% Corvina, 15% Rondinella, 15% Corvinone og 10% af andre druesorter, der er dyrket i Valpolicella Classico området i bakkerne ved byen Negrar i Veneto regionen.

Druerne høstes med håndkraft i starten af oktober måned. Herefter lagres druerne i “tørrerum” i 3- 4 måneder, hvorved druerne delvis udtørrer, og den resterende druemost bliver kraftig og intens.

Efter gæring lagres vinen på egefade i ca. 2 år, med efterfølgende modning på flaske før den frigives til salg.

Fyldig vin med masser af smag af krydderier, tørret frugt, kirsebær og chokolade mv. Velafbalancerede tanniner der giver en kraftfuld og behagelig vin med stor fylde.

En vin der går fortrinlig til rødt kød, mørkt fjerkræ og andre retter der kræver en kraftig vin som tilbehør.

Vingården

Cantina Valpolicella Negrar

Vingården Cantina Valpolicella Negrar blev grundlagt den 23. august 1933, da seks lokale mænd sluttede sig til et fællesskab for at forsvare området mod spekulative investeringer. De besluttede sig for at levere vin på flaske direkte til forbrugerne, mens de fuldt ud respekterede den lokale vinfremstillingstradition.

Cantina Valpolicella Negrar der var de første til (dokumenterbart) at lave og sælge Amarone. Legenden siger, at det skete ved en fejl hvor kældermesteren Adelino Lucchese glemte et fad med Reicioto, som derfor fik lov til at gære helt ud. Det gav en kraftfuld vin med delikate bitre (amaro) nuancer.

I 1948 flyttede Cantina Sociale Valpolicella (som vingården dengang hed) til San Vito Negrar og fusionerede med Cantina Produttori delle Valpolicella. Dermed var Cantina Valpolicella Negrar en realitet.

Allerede i 1935 blev vinen fra Cantina Valpolicella Negrar tildelt sin første pris, da den fik det der kan kaldes "hæderlig omtale" ved verdensudstillingen i Bruxelles.

Siden da har vingården modtaget flere priser for flere deres vine. Blandt andet i 2011, hvor Cantina Valpolicella Negrar blev kåret som bedste producent i Veneto på Vinitaly.

På Cantina Valpolicella Negrar er bæredygtig vindyrkning er et must: at kombinere behovet for økonomisk bæredygtig produktion, med respekt for miljøet er et bevis på den største professionalisme og en garanti for forbrugerne. 

Læs mere om vingården på deres hjemmeside: https://www.cantinanegrar.it/