Beskrivelse

Chianti Classico Riserva DOCG – Gallo Nero. Vinen med den sorte hane.

Kun i de mest gunstige årgange bliver denne elegante vin lavet. Vinen bliver kun lavet af druer fra de ældste vinstokke, hvilket er med til at gøre denne vin meget elegant med stor karakter. Chianti Classico Reserva er en vin der passer rigtig godt sammen med rødt kød og modne oste.

Der er anvendt druesorten Sangiovese med 97% og Carbernet Sauvignon 3%.

Vinen har været lagret i min. 20 måneder på egefade, hvoraf 15% er helt nye egefade. Lagres yderlige 6 måneder på flaske før den frigives til salg. En bouquet der langsomt åbner sig i glasset, først med toner af mørke bær der udvikler sig med noter af krydderier, læder, tobak og vanilje. Bløde tanniner med afbalanceret smag af frugt og træ – med en behagelig eftersmag.

Serveres ved 18-20 grader.

Årlig produktion kun 5000 flasker.

Vingården

Villa de Geggiano

I det fortryllende landskab, Chianti i Castelnuovo Berardaga i Siena provinsen, finder vi denne historiske vingård, som helt tilbage fra år 1725 er omtalt og velkendt, grundet den eksport der var, af vine til den engelske overklasse. Idag er det brødrene Alessandro og Andrea Bandinelli, der sammen med familien driver dette historiske sted.
Den årlige produktion andrager kun 35.000 flasker af høj kvalitet og flere af vinene er klassificeret med GALLO NERO  - den sorte hane - der er det symbolske kvalitetsmærket i Chianti Classico området. Et sted hvor fortidens byggestil og kultur er forenet med den moderne vinfremstilling af høj kvalitet. Siden 2006 har vingården været certificeret Organic Agricultura. Besøg Villa di Geggiano via dette link http://www.villadigeggiano.com