Beskrivelse
Det er et langt navn på denne BIO klassificerede vin.
I daglig tale dog kun RIPASSO – Domíne Veneti.
Markerne er beliggende i Valpolicella Classico området nærmere bestemt i dalen ved byen Negrar.
Der anvendes druerne Corvina 70%, Corvinone 15% og Rondinella 15%, en klassisk Valpolicella sammensætning.
Der høstes med håndkraft i starten af oktober måned og efter gæring lagres vinen i ståltanke indtil februar måned. Efterfølgende gæres vinen igen sammen med resterne fra Amarone vinene. Denne gæring varer ca. 15 dage.
Vinen lagres efterfølgende på træfade og derefter på flaske.
Vinen har en behagelig syre og fedme, med behagelige toner af krydderier og skovens mørke bær.
Vinen egner sig fremragende til rødt kød, mørkt fjerkræ eller kraftige oste.
Mange kalder også Ripasso for mini Amarone grundet den gode fylde og smag – og samtidig til en attraktiv pris for denne kvalitet.