Beskrivelse

Det er et langt navn på denne BIO klassificerede vin.

I daglig tale dog kun RIPASSO – Domíne Veneti.

Markerne er beliggende i Valpolicella Classico området nærmere bestemt i dalen ved byen Negrar.

Der anvendes druerne Corvina 70%, Corvinone 15% og Rondinella 15%, en klassisk Valpolicella sammensætning.

Der høstes med håndkraft i starten af oktober måned og efter gæring lagres vinen i ståltanke indtil februar måned. Efterfølgende gæres vinen igen sammen med resterne fra Amarone vinene. Denne gæring varer ca. 15 dage.

Vinen lagres efterfølgende på træfade og derefter på flaske.

Vinen har en behagelig syre og fedme, med behagelige toner af krydderier og skovens mørke bær.

Vinen egner sig fremragende til rødt kød, mørkt fjerkræ eller kraftige oste.

Mange kalder også Ripasso for mini Amarone grundet den gode fylde og smag – og samtidig til en attraktiv pris for denne kvalitet.

 

 

 

Vingården

Cantina Valpolicella Negrar

Vingården Cantina Valpolicella Negrar blev grundlagt den 23. august 1933, da seks lokale mænd sluttede sig til et fællesskab for at forsvare området mod spekulative investeringer. De besluttede sig for at levere vin på flaske direkte til forbrugerne, mens de fuldt ud respekterede den lokale vinfremstillingstradition.

Cantina Valpolicella Negrar der var de første til (dokumenterbart) at lave og sælge Amarone. Legenden siger, at det skete ved en fejl hvor kældermesteren Adelino Lucchese glemte et fad med Reicioto, som derfor fik lov til at gære helt ud. Det gav en kraftfuld vin med delikate bitre (amaro) nuancer.

I 1948 flyttede Cantina Sociale Valpolicella (som vingården dengang hed) til San Vito Negrar og fusionerede med Cantina Produttori delle Valpolicella. Dermed var Cantina Valpolicella Negrar en realitet.

Allerede i 1935 blev vinen fra Cantina Valpolicella Negrar tildelt sin første pris, da den fik det der kan kaldes "hæderlig omtale" ved verdensudstillingen i Bruxelles.

Siden da har vingården modtaget flere priser for flere deres vine. Blandt andet i 2011, hvor Cantina Valpolicella Negrar blev kåret som bedste producent i Veneto på Vinitaly.

På Cantina Valpolicella Negrar er bæredygtig vindyrkning er et must: at kombinere behovet for økonomisk bæredygtig produktion, med respekt for miljøet er et bevis på den største professionalisme og en garanti for forbrugerne. 

Læs mere om vingården på deres hjemmeside: https://www.cantinanegrar.it/