Skip to main content

Vores mærkninger

 Alle vores produkter er mærket med en eller flere af nedestående symboler

Vegansk mærkning af vine

Vegansk

Når du ser det veganske mærke, betyder det at der ikke indgår nogle former for animalske ting i produktet.

Mange tror fejlagtigt at vin altid er vegansk, naturligvis er der heller ikke noget i vinen der er animalsk, men mange vinproducenter bruger fiskemel eller æggehvider til filtrering af deres vin.

Når vores vine er mærket VEGANSK, betyder det selvsagt, at der ikke er brugt hverken fiskemel eller æggehvider i denne proces. Det veganske stempel er din garanti for at produktet ikke indeholder noget som helst animalsk, hverken i produktet eller i produktionen.

Mærkning af glutenfrie produkter
Glutenfri

Denne mærkning indikerer, at vores produkter er glutenfri, fordi de naturligt ikke indeholder gluten, ikke indeholder ingredienser med gluten, eller fordi glutenindholdet er blevet fjernet.

BIO er mærkningen for biologisk vin
Bio

EU’s økologi mærke garanterer forbrugeren, at reglerne for økologisk produktion er overholdt. Økologisk produktion indebærer, at reglerne for økologisk landbrug overholdes. Disse regler er udformet for at fremme miljøbeskyttelse, bevare Europas biodiversitet og styrke forbrugerens tillid til økologiske produkter. En af en række centrale principper ift. økologisk produktion, er den skarpe begrænsning af anvendelsen af kunstgødning, herbicider og pesticider.

De økologiske producenter skal anvende forskellige metoder til at bevare jordens frugtbarhed og dyre- og plantesundheden.

Derudover er der fastsat særlige regler for økologisk vinfremstilling. Økologisk vin skal fremstilles af økologiske druer og gær og derudover er der en række andre begrænsninger som er følgende: Forbud mod anvendelse af sorbinsyre og indholdet af sulfitter skal være lavere end den konventionelle grænseværdi.

Det er obligatorisk at anvende EU-mærket på økologiske produkter, der er mærket, pakket og produceret i EU.

More Than Green mærkning af vin
More than Green

Mærkningen MORE THAN GREEN, også kendt som METHODO PRATELLO.

Pratello Vingården har været BIOLOGISK dyrket gennem mange år, men nu har de lavet deres egen klassifikation, der er mere vidtgående inden for økologi.

Dette mærke indikerer at de har respekt for den biologiske mangfoldighed i deres vinmarker. Metoden er baseret på vedvarende energikilder, miljøkompensation, reducering af sulfitter og uden brug af kobber i planteproduktioner. De efterlever her, et helhedsbillede i biodiversitet med synergi mellem planter og dyr. Det giver samlet set et holistisk syn – hvor man betragter jorden som et levende system, med sine egne love.

Demeter er en særlig mærkning indenfor biologisk vindyrkning
Demeter

Hvem og hvad er Demeter?

De tidligere skrifter fra år 600 f.Kr omtaler Demeter som den græske mytologiske korngudinde. Skytsgudinden for afgrøder og landbrugets beskytter. DEMETER er et kvalitetsmærke og bruges som det internationale kontrolmærke for biodynamiske produkter. Demeter reglerne er mere restriktive end de økologiske og derfor går de også under kendetegnet ”økologi plus”, som bygger på en større opfattelse af natur, landbrug, fødevarekvalitet og sundhed.