Beskrivelse

Vingården Cascina Véngore der ligger i Terre Alfieri Arneis i Piemonte-regionen, er vingården bag Sanromé Terre Alfieri Arneis. Der bruges udelukkende områdets hvide drue, Arneis, til fremstillingen af denne økologiske hvidvin.

Sanromé Terre Alfieri Arneis har en strålende gul farve med friske mineralske aromaer, der fremkalder noter af fersken og citrusfrugter.

Slående friskhed og en subtil saftighed på ganen. Den lette mandelagtige note i afslutningen, er typisk for druesorten.

Vinen er klassificeret Biologica (økologisk) og Vegan (vegansk).

 

Vingården

Cascina Véngore

Vingården Cascina Vèngore ligger i hjertet af Terre Alfieri i Piemonte. På Cascina Véngore dyrkes alle 26 hektar vinmarker 100% økologisk, med stor fokus på biodiversitet. Vinfremstillingen følger den piemontesiske tradition (stål, amfora og store træfade) med minimal indgriben. Lucrezia Povero, en ung vigneron (vinbonde), driver vingården sammen med sine søstre Maurizia og Letizia.
Da Povero-søstrene i 2012 skulle starte med at dyrke vin på Véngore, stod de over for et dilemma: Hvordan driver man en vingård, uden at underminere naturens følsomme økosystem? Med stor fokus på og respekt for området, valgte de derfor at dyrke økologisk. Visionen er et regenerativt landbrug med samspil mellem menneske og natur. Læs meget mere om Povero-søstrene og Cascina Véngore på vingårdens egen hjemmeside: http://www.cascinavengore.it