Beskrivelse

Denne venganske Passito er fremstillet af Verdicchio druer. En Passito fremstilles af delvist tørrede druer, hvilket er med til at give den sin kraft og sødme.

I området hvor druerne dyrkes, er der en varm og tør vind der af de lokale kaldes CURINA – deraf navnet for denne lækre økologiske og veganske dessertvin.

Druerne høstes først når de er overmodne og den varme vind har indtørret druerne.

Gæringsprocessen sker ved at genanvende tidligere fortids metode. En del af mosten gæres således på træfade.

Vinen lagres 14 måneder i barriques og 6 måneder på ståltank. Derefter modnes den i 3 måneder på flaske, før den frigives til salg.

En delikat fed og aromatisk Passito – der er en perfekt ledsager til et ostebord, pate eller tørre kager og kiks.

Indhold 0,5 liter.

Vingården

Pievalta

Pievalte vingården har fået sit navn, efter en lille fortids kirke der er beliggende i området. Vingården ligger i Marche regionen i den centrale del af Italien, afgrænset mod øst af Adriaterhavet. Der er tale om forskellige jordlodder der tilhører vingården og her dyrkes hovedsageligt hvide Verdicchio druer, i det bakkede landskab.
Af respekt for naturen, er produktionen baseret på den naturlige cyklus. Biodiversiteten er i højsædet og helt grundlæggende, for ejerens opfattelse af fremtiden og kvaliteten i vinen. Ejeren har været pioner i BIO produktion og helt tilbage i 2009 blev gården også Vegan certificeret. Dejlige aromatiske hvidvine, alene fremstillet på det "moder natur" kan fremtrylle. Se mere på vingårdens egen hjemmeside https://www.pievalta.it/