Beskrivelse

Her får du en blanding af druesorterne Gropello, Marzemino, Barbera og Sangiovese, der giver en flot koralrød rosévin eller Chiaretto, som den kaldes i dette område. Vinen er fremstillet på vingården Pratello.

Vinen har en duft af blomstrende mandeltræer, æbler og citrus frugter. Smagen er nærmest en palette af friske druer med en blød tone af hindbær og jordbær. Vinen er meget frisk og let syrlig.

En vin der nærmest er påkrævet til en sommeraften med grillen tændt. Den er altid en god ledsager til skaldyr, fisk, supper, gode pastaretter eller som aperitif.

Serveres ved 8 grader.

Vingården

Pratello

Pratello, en lille perle beliggende på vest siden af Gardasøen i Lombardiet. Her dyrkes både vindruer til rødvin, hvidvin, rosevin og gode bobler. Vingården har i mange år været certificeret økologisk, men Vincenzo, som ejer gården, synes ikke at økologisk er ”godt nok”, og han valgte derfor i 2017 at lave sin egen klassifikation Metodo Pratello. Metodo Pratello går ud på at reducere alt hvad der er tilladt i normal økologisk vinproduktion til nul. Ingen brug af unaturlige produkter.
Vingården bliver i dag drevet af anden generation, med hjælp af både første og tredje generation, bedstefar Dante der er midt i 80´erne og datteren Naike der er i starten af 20´erne. Gården har i dag en årsproduktion på ca. 200.000 flasker. Pratello har også et fantastisk Agriturism, som afgjort er et besøg værd, hvad enten det er til en god frokost eller til et par dages overnatning. Du kan læse mere om vingården her: www.pratello.com