Beskrivelse

Mille1 er måske et lidt underligt navn til en vin – det betyder “1001” på dansk. Titlen dækker over en spændende og kraftig rødvin, lavet på 50% Rebo og 50% Merlot druer.

Farven er mørk med violette reflekser. Full-bodied med tyk glycerin i glasset.
Bouquen er nærmest en omklamring af blomsterflora med violer og hyldeblomster. Den har smag af rosiner, brombær og andre modne mørke bær. Vinen er fyldig med lang eftersmag.

Det er en super ledsager til en god rustik middag eller andet der kan tåle en vin med god krop og fylde.

Serveres ved 16-18 grader.

Vingården

Pratello

Pratello, en lille perle beliggende på vest siden af Gardasøen i Lombardiet. Her dyrkes både vindruer til rødvin, hvidvin, rosevin og gode bobler. Vingården har i mange år været certificeret økologisk, men Vincenzo, som ejer gården, synes ikke at økologisk er ”godt nok”, og han valgte derfor i 2017 at lave sin egen klassifikation Metodo Pratello. Metodo Pratello går ud på at reducere alt hvad der er tilladt i normal økologisk vinproduktion til nul. Ingen brug af unaturlige produkter.
Vingården bliver i dag drevet af anden generation, med hjælp af både første og tredje generation, bedstefar Dante der er midt i 80´erne og datteren Naike der er i starten af 20´erne. Gården har i dag en årsproduktion på ca. 200.000 flasker. Pratello har også et fantastisk Agriturism, som afgjort er et besøg værd, hvad enten det er til en god frokost eller til et par dages overnatning. Du kan læse mere om vingården her: www.pratello.com