Beskrivelse

Cerasuolo er betegnelsen for rosévin, når den kommer fra Abruzzo-regionen.

Her får du en super frisk og velsmagende økologisk rosévin, som er flot i farven og har en frugtig og aromatisk finish.

En let drikkelig rosé med gode frugtnuancer og fin syrebalance.

Super velegnet til terasse-vin, fisk, skaldyr, pizza og lignende.

Cerasuolo d´abruzzo DOC er økologisk dyrket og dermed fri for alle former for sprøjtemidler, pesticider og tilsvarende.

Vingården Jasci & Marchesani, er pionerer indenfor økologisk produktion af vin. Allerede i 1960 dedikerede ejerne af vingården sig til organisk (økologisk) vinproduktion, og var dermed forud for ideen om bæredygtig vinproduktion. I 1978 får de deres officielle certificering som “Organic Production”.

Derfor er vingårdens slogan: “Organic before organic”.

Serveringstemperatur 8-10 grader.

Vingården

JASCI & MARCHESANI

Jasci & Marchesani er en familie-ejet vingård, der startede med mor Marchesani og far Jasci. I dag drives vingården af sønnen Nicola, som tager sig at dyrkning og produktion af vinen, mens hans kone Federica og hans svigerinde Teresa, tager sig af det økologiske aspekt af deres virksomhed og administrationen af denne. Både Marchesani og Jasci er stadig med inde over produktionen og holder nøje øje med hvordan det går i vinkælderen. Allerede i 1960 valgte Jasci & Marchesani at dedikere sig til økologisk vinproduktion. I 1978 var de blandt de første italienske vingårde, der blev certificeret som økologisk vingård.
I dag strækker vingårdens areal sig over 33 hektar ejendom og yderligere 7 "dele-hektar" fordelt på vinmarker som de deler med andre vingårde i området. I Sinello-dalen dyrkes hvide druer i en salt og krydret jord, mens den lerholdige jord i bakkerne i det midterste Vasto-området kan levere en unik og eftertragtet Montepulciano-drue, på grund af stor sol-eksponering og høje temperaturer.

Pionere indenfor økologisk vinproduktion:

Jasci & Marchesani var økologiske, "før økologien blev opfundet", og har i  60 år levet en livsstil, forbundet med velvære, med stor fokus på jordens ressourcer og vigtigheden af ​​menneskelige relationer. Læs mere om vingården på deres hjemmeside...