Beskrivelse

Spumante Lugana Brut DOC er en behagelig og frisk spumante, lavet på METODO CLASSICO metoden, som også kaldes for “champagnemetoden” eller “méthode champenoise” og refererer til naturlig andengæring i flaske, hvor vinen eftergærer og lagrer på flaske i flere år.

2 HA vinmarker i “zona del Lugana” leverer druerne til Lugana Brut DOC. Her anvendes druesorten Trebbiano di Lugana, der er den mest brugte druesort fra området.

Der er tale om en tør og meget frisk spumante, der har tydelig bouquet og smagsnuancer af citrusfrugter og friske bær. Særdeles velegnet som starter til diverse forretter, aperitif, velkomst med snack eller til fisk og skaldyr.

Serveres ved 8-10 grader.

Vingården

Pasini San Giovanni

Vingården Pasini San Giovanni er beliggende i Raffa di Puegnago, på den vestlige side af Gardasøen ikke langt fra Brescia. Vingården råder idag over ca. 35 HA vinmarker og drives af Paulo og Luca Pasini der er 3. generation af grundlæggeren Andrea Pasini der startede vinproduktionen i 1958. Der dyrkes hovedsagelig druer af sorten Groppello, som er den røde drue.
Lugana marken syd for Gardasøen, giver den hvide Trebbiano di Lugana. Området fik i 2011 klassifikation som Valtenési DOC. Vingården overgik i 2014 til BIOLOGICAL (økologisk) produktion. Dejlige friske og aromatiske vine. Mere info på vingårdens egen hjemmeside http://www.pasinisangiovanni.it/