Beskrivelse

Til denne friske spumante er der anvendt 100% Gropello druer og deraf navnet 100.

Vinen er lavet efter METODO CLASSICO metoden, som også kaldes også for “champagnemetoden” eller “méthode champenoise”. Metoden refererer til naturlig andengæring i flaske, hvor vinen eftergærer og lagrer i flere år.

Her er tale om en super frisk og samtidig letdrikkelig spumante.

Vinen har tydelige noter af modne frugter som pære, æble og fersken med friske undertoner af citrus og mineraler.

Velegnet til forretter, aperitif, skaldyr eller til nydelse på terrassen.

Serveres ved 8-10 grader.

Vingården

Pasini San Giovanni

Vingården Pasini San Giovanni er beliggende i Raffa di Puegnago, på den vestlige side af Gardasøen ikke langt fra Brescia. Vingården råder idag over ca. 35 HA vinmarker og drives af Paulo og Luca Pasini der er 3. generation af grundlæggeren Andrea Pasini der startede vinproduktionen i 1958. Der dyrkes hovedsagelig druer af sorten Groppello, som er den røde drue.
Lugana marken syd for Gardasøen, giver den hvide Trebbiano di Lugana. Området fik i 2011 klassifikation som Valtenési DOC. Vingården overgik i 2014 til BIOLOGICAL (økologisk) produktion. Dejlige friske og aromatiske vine. Mere info på vingårdens egen hjemmeside http://www.pasinisangiovanni.it/